En solig tisdag

- 14.4 kg på vågen :-)
Jag hade ju sett en snggg jacka på Intersport som jag bara ville ha, Anders o jag körde Martin till Trelleborg han ville träna med Thés o Neil. Gubben o jag körde upp på Valen o tittade på jackan men herregud den var ju skitful.........prasslig tunn o ful så besviken jag blev, skulle kanske söka jobb som fotograf o lära mig hur man fejkar bilder.

Gårdagen var ganska händelselös, Martin o jag gjorde vid uterummet sorterade o kastade en massa det blev bra sen återstår skurning av golvet.
Martin skulle träffa några polare i Trelleborg så jag körde honom dit. Thés, Neil o jag var först på City gross sen köpte vi ägg o sist blev det Möllers jag köpte lammkotletter till Anders o Martin. Därefter var vi värda en fika det blev en kopp te för min del men det var gott.
Hämtade sonen kl 22.00 vi såg på en Beck film när vi kom hem. Anders jobbade till kl 00.30 då hade jag redan laggt mig.

Eftermiddagen bjuder inte på något speciellt Anders sa att han skulle komma hem " vanlig" tid men det vet han inte vad det är så han sa kl 17.00, vi får väl se när det blir.

Har börjat med en utomordentligt god frukost 1 kokt ägg o 1 dl yoghurt + mina vitaminpiller. Jag längtar så jag håller på att spricka efter knäckebröd ooooh så gott det ska bli o få tugga. Säger bara Måndag morgon då blir det knäckebröd med ägg o kaviar mums.

Sommartiden börjar!

I förrgår var det en underbar dag sol o värme 15 grader mmmmmmmmmm va gött.Thés o jag gick en lång runda med hundarna. I går var det en regnig dag grå o trist men vi var på kalas hos Thés god mat o tårta åt dom......jag åt som vanligt purékost totalt smaklös spagetti m köttfärssås o potatismos. När Conny, mamma, Arne o Doris hade åkt såg vi på Amerikan pie 4 den var kulig.....
Sen blev det hemfärd slöade framför tv:n. Tvättade lite oxå.
Jag är bättre från min förkyldning skönt.
I dag händer det inget speciellt Martin o Thés ska träna så vi ska köra Martin till Trelleborg. Jag själv ska köpa lite ljus, Anders följer med så vi ska titta på en jacka till mig som jag vill ha från Intersport den e bara så snygg! Blir kanske en för tidig påskpresent från min man.

snart 1 v med purékost

I går var det en bra dag började med gröt till frukost när man o son var ute ur huset intog jag horisontalläge i sängen....sov 1 timme. Upp duschade sen iväg till vårdcentralen, en distriktsköterska tog bort mina agraffer,det var så skönt att bli av med dom. Var därefter o handlade fick tips av Carina att man kunde köpa frysta bär till en smootie det var bara gudomligt gott 1 dl juice o i påse bär.
Måste oxå tacka min man för förkyldningen men tack o lov slipper jag liemannen var bara Anders som såg honom......


- 13,5 kg på vågen i morse fina grejor!
Jag är vrålförkyld pallade inte gröt så det blev yoghurt o sen en kopp te, Har ett välstädat hem tack o lov för städerskan hon e toppen.
Thés o Neil kommer det är ju våffeldagen idag men dom kommer på eget bevåg......
Och min älskade dotter blir 22 år i morgon

Tisdag en riktigt solig dag

- 13,1 kg hej o hå vad det går.....
Dagen började väl inte så bra, åt min gröt det var gott. Därefter skulle vi på begravning Martins vän Christoffer Sjögren skulle begravas. Det är bara superjobbigt med begravningar, många släktingar o klasskamrater. Martin var riktigt ledsen, ja jag grät ju oxå så klart dom började med att spela låten Smile med Harpo då brast det.
Efter det körde vi till Valen Martin ville gå till skolan en stund o jag gick o handlade, köpte bla Mivitotal flytande vitaminer o mineraler starkt som fan var det.
Gubben har smittat mig med förkyldningen så vi gick o lade oss 1 timme det var skönt.

Längtar tills i morgon då dom äntligen ska ta bort mina klamrar 20 st har jag.

Måndag


- 12,5 kg helt ok

I går hade vi en lugn skön dag//kväll på dagen letade vi soffa till Martin, som vi oxå hittade ska hämta den nästa vecka. Efter det blev det fika hos Thés o Neil det blev bestämt att vi skulle äta tillsammans o spela monopol. Martin o jag körde hem för att utfodra djuren samt släppa ut dom en stund o jag letade som en galning efter vårt monopol spel fann det dock inte. När vi skulle köra träffade Martin Filip så Martin ville vara hemma. Jag körde in på Ica maxi o köpte ett nytt monopol 229 kr.
Thés o Neil käkade tacos medans Anders åt sin nyköpta pizza gott för dom jag åt soppa.
Sen blev det spel jättekul kl 22.30 orkade jag inte längre Neil hade redan åkt ut .....vi förklarade Thés som vinnare. Klockan 22 gjorde vi ett avbräck då var jag yr o vrålhungrig fuskade lite  o åt ½ dl puré kalops mmm.
Det var bara gott.... ok man fick ju krydda lite för det var nästan smaklöst.


I morse åt jag havregrynsgröt skulle äta 1 dl gröt o 1 dl mjölk åt ½ orkade inte mer o nu sitter jag o äter mango o banan puré 1 dl rätt gott faktiskt.
Har precis gjort pajdeg som jag ska lev till Thés så dom kan äta tacopaj till kvällsmat.

Slö lördag

- 11,8 kg det går stadigt nedåt.......
Hade en riktig slö mysig förmiddag intog soffläge o slötittade på tv. Gjorde mig i ordning sen och vid 14-tiden kom Thés o Neil. Kl 15.15 körde vi o hämtade Doris för en vidare färd till Arlöv då mamma hade födelsedagsfest. Dom bjöd på god mat jag fick fisk o skaldjurssoppa gott men dom andra fick kassler med god sås o grönsaker samt ris, gott för dom sen blev det tårta det tyckte dom om......jag drack vatten sååååååååååå himla roligt.
Anders var hemma som en riktigt förkyld man.......liemannen är efter honom.......fick en doggybag med från mamma med mat o tårta han har legat på soffan sen han kom hem från jobb.
Hoppades få titta på postkodsmiljonären med det fick jag då rakt inte det var viktigare att han såg sitt jävla bögprogram babylon eller vad fan det heter............lite lagom sur blev jag............ och den skitserien tar ju aldrig slut.

Mår bara bra!

- 11,4 kg.....skojigt!
Sitter inte sysslolös aktiverar mig men dock inte med motion utan fönstershopping och soffprovning.... men det e kul det med. Var en sväng hos mamma med broren hade 2 par byxor jag inte kunnat använda på ett tag men nu var det dax att lägga upp dom det ena paret hade jag inte använt prislappen satt kvar satt väl för hårt när jag köpte dom. Riktigt roligt vill köpa en ny jacka på intersport men e det lönt?????? Vilken storlek ska man i sådana fall satsa på? Kostar dock 890 kr cerise jättesnygg
I dag händer inget speciellt Martin praktiserar skall hämtas kl 16.00 sen ska vi köpa en begravningsbukett, Martins kompis dog för en och en halv vecka sedan så det är begravning på tisdag i Gislövs kyrka sorligt han var lika gamal som martin och vad vi vet dog han av övervikt.
I kväll blir det att titta på hockey på tv:n Redhawks måste ta Almtuna (o det gör dom)
I morgon ska vi till lille mor som fyller år, hon bjuder på mat, jag får soppa så det tackar jag för.......

1 vecka efter operationen!

Ja nu har det gått 1 vecka sedan jag låg på operationsbordet o fick 5 hål i magen o en ny magsäck.
Den dagen sov jag till kl 18.30 på kvällen blev körd till op 07.45 och kom till uppvaket kl 13.30 vet inte men till mamma hade dom sagt det det blivit försenat frågade läkaren som sa att operationen tagit 3 tim.
Från det jag vaknade har jag mått superbra ok lite ont i såren o öm i magen  fick dricka isvatten när jag kom upp till avdelning 6 oohhhh så gott, var torr i näbbet:-)
På morgonen efter fick jag yougurt mmmmmmmmmm det var bara så gott.
Till lunch blev det soppa oxå fantastiskt gott.
Ja sen var jag redo att åka hem.....men nä du tidigast på onsdag......vet inte hur jag fick dagen att gå jag hade lite feber o den ville dom få ner.

Äntligen onsdag och rond med ett leende o bedjande ögon gick läkaren med på att jag fick åka hem jag sa att jag likabra kunde ta alvedon hemma för att få ner febern.
Fick med mig 5 st injektioner som jag skulle ta var kväll, blodförtunnande o en massa papper bla sjukskrivning, läkaren ringde oxå in en massa vitamintabletter som jag ska börja ta när jag får äta riktig mat.
Ringde Anders redan på morgonen och sa att jag ville hem nuuuuuuuuuuuuu. Klockan 11.15 kom så äntligen min man o körde mig hem åt soppa sen gick jag o lade mig en stund oj vad jag sov gott.

Har gått ner sammanlagt 9.4 kg sen starten 2.9 kg på en vecka helt ok.
Dom första dagarna gick jag inte ner något dom hade ju pumpat mig med glykos o natrium masssa påsar så det var först på torsdagen jag gick ner i vikt.

Äter var 3:dje timmme lättfil, yogurth, nyponsoppa, kelda soppa helt ok ska dricka 2 liter vatten detta gör jag tyvärr inte jag glömer det.....men jag får bättra mig.

Dag 21 och sista innan operationen.

Jaaaaaaaaaaaaaa då är det sista dagen. Kom hem från jobbet vid 08.20kl drack min frukost o kröp i säng.
När jag öppnat dom blå drack jag igen sen fixade jag lite mat till min familj. Vi ska på hockey hoppas Malmö vinner( men det gjorde dom inte) Det försvann några hungriga timmar där....pratade med min gamla skolkamrat Lena som har en son som spelar är tyvärr skadad resten av säsongen men vi får ju hoppas på en comeback!
Har precis avnjutit 2,5 dl keldasoppa fisk o skaldjur gott gott gott.

Alla nära och kära har ringt och önskat mig lycka till. Trevligt!

Ja det var allt för denna gången får fortsätta när jag kommer hem vilket inte blir på tisdag hoppas dom släpper mig på onsdag om allt är ok.

Dag 20

Sov länge gick upp kl 10.30 så skönt det var.....
Drack min "goda" dryck till frukost. Sen lastade vi bilen med kartonger o annan skräp från uterummet och körde med det till tippen. Martin skulle träna med Thès så vi lämnade honom på träningen innan, sen körde vi o löste en biljett till mig till Redhawks match i morgon, därefter köpte vi filter till fläkten i köket, och till sist körde vi till Lidl och skulle köpa bla bananer men dom var slut så klart. Sist hämtade vi upp Martin igen som tyckte det var skönt att han tränat. Jag ska jobba inatt så jag slängde mig i sängen o sov i 2 timmar, gick upp och gjorde mig i ordning, drack min mat sparrissmak, körde till jobb tankade på vägen och styrde kosan mot Riget skulle få påskrivet att jag jobbat där i februari hade inte fått betalt för den natten, efter påskrivningen köpte jag lite bröd och pålägg till familjen. Kom till jobb 19.20 kl o har 12 timmar innan hemfärd.
OOOOOOOOO vad jag längtar till Måndag vet inte hur det känns att äta eller dricka och bli mätt har glömt denna känsla............

Dag 19

Gick upp som vanligt med Martin men hoppade i säng igen jag e bara SÅ trött.
Thés o Neil kom en sväng dom fikade hos oss Martin hade åkt med dom hem. Vi körde till Toppen i Vellinge inhandlade div soppor, lättfil. osockrad yoghurt och nyponsoppa, bra att ha när man kommer hem. Jag får ju inte bära något på jag vet inte hur länge det får jag nog besked på innan jag lämnar Ljungby.
Gjorde mat i vanlig ordning och plockade undan i vanlig ordning.........
Anders intog soffläge i en timme sen körde vi till våra vänner i Höllviken trevlig kväll jag drack vatten och dom andra drack annat gott:-)
Vi körde hem vid 01.00 tiden Martin sov när vi kom hem
Jag gick o lade mig direkt o somnade på mindre än 1 min.


Dag 17 o 18

Gårdagen var en seg och jobbig historia....Körde hem till Nettan kl 08.30 jag hade köpt bullar med till henne hon åt o jag drack en kopp te. Kl 09.45 körde jag till Ljungby,det var faktiskt jobbigt att köra så långt och speciellt då Nettan sov nästan hela vägen. Vi var där redan kl 12.00 talade om att jag var kommen sen gick vi ner till restaurangen o tog en kopp kaffe. Gick tillbaka kl 13.00 kom nästan direkt in till läkaren för ett inskrivningssamtal pratade lite han sa att jag INTE skulle komma hem dagen efter utan skulle få stanna 3-4 dagar jag säger 2 sen ska jag hem om allt går som det ska.
Sen var det dax att prata med en ssk hon informerade om det jag redan visste och tog blodprover,därefter skulle sjukgymnasten visa en grej man skulle andas i och efter det var det till att träffa en narkosläkare trevlig men hon är ledig nästa vecka så det blir någon annan. Efter detta samtal var det dax att träffa ssk igen hon skulle informera att jag gärna fick bo på pt hotellet det kostade 125 kr och det ville jag inte betala vi kör kl 05.00 söndag morgon. Sen informerade hon om att jag skulle duscha med hibiskrubb på söndag kväll och måndag morgon och att jag skulle ta en blodförtunnande spruta kl 20.00 söndag kväll sen var vi beviljade att köra hem. Tack för det, jag körde själv hela vägen tillbaka oxå men tyckte det gick fortare. Rinde Eva frissa på vägen hem hon kunde klippa mig på kvällen så jag släppte av Nettan och körde direkt till Eva. Nyklippt och "grann" körde jag hem o drack modifast sparris det var ok.......men jag blir inte mätt.

-6 kg på vågen idag ganska kul faktiskt.
Gick upp i vanlig ordning och gjorde frukost till min son sen kröp jag i seng igen o det var så skönt fick 2, 5 timmar till.
Händer väl inte något speciellt i kväll. Det var allt för denna gång.

Dag 16

-5,6 på vågen alltid något, men det kunde varit bättre.
Nettan o jag har varit i Dk på ett info möte om självmordsrisker dom bjöd på morgonbullar o gott pålägg   kul för dem som kunde äta det. Jag följde med Nettan hem på en kopp kaffe mormor kom oxå dit snackade lite ekonomi.
Körde sen vidare till Triangeln tii USA neils jag får ju inte ha lack på mina naglar, bröt 1 innan jag kom till bilen o ytterligare en när jag kom hem.

När det var klart var jag o tvättade bilen och det var verkligen behövligt. Ska nu göra korv stroganoff till make o son.
Det blir en tripp till arenan för att titta på ishockey hoppas redhawks vinner.......

Det var allt för denna gång i morgon blir det en lång dag ska till Ljungby kl 13.00 Nettan följer med mig det tar ca 2,5 tim enkel väg så det blir en dryg dag. Ska prata med narkosläkaren o läkaren som ska operera mig.

Dag 15

Om 1 vecka vid den här tiden är jag förhoppningsvis hemma o nyopererad.
-5,4 på vågen det sker ju inte under precis.
Köpte en ny fin våg igår packade upp den och skulle väga mig på båda vågarna o shit den var ju sönder trådarna satt inte som dom skulle dom var helt av så, jag körde och bytte när jag hämtat sonen från praktiken o ja den nya fungerar men..........den väger ju fel på 2 kg skitkul så jag beslöt att använda den nya vågen efter operationen.
Thés o Neil kommer på middag familjen ska äta kotlett, råstekt potatis, sås o inlagd gurka.....gott för dom, och vad jag ska äta eller rättare sagt dricka det vet alla vid det här laget.

Dag14

-5,2 kg på vågen.....helt ok.
Var på 80-års uppvaktning igår hmmm de åt o jag drack.............inte så kul men det gick bra. Himla roligt att träffa Mia o Tomas som oxå gjort denna operation. Mia opererade sig i november och har gått ner 23 kg hon var jättesnygg........hon är mitt ideal, Tomas blev opererad för 4 veckor sedan ca och har gått ner 16 kg superduktiga är dom båda.
Jag längtar, så här dax om en månad är jag förmodligen opererad och får äntligen känna mig mätt det har jag
inte upplevt på 2 veckor.

 . Slipper se ut såhär.........

Nä nu ska jag softa framför tv innan det är tid att laga mat till man o son.

RSS 2.0